11 października 2013

Sałata z jajkiem i sosem jogurtowo-koperkowym

Bardzo lubię tradycyjną sałatę z jajkiem do obiadu. U Magdy spróbowałam trochę innej wersji, która również przypadła mi do gustu. Polecam.


Składniki:

1 główka sałaty
2 jajka
1 pęczek szczypiorku
sól, pieprz
jogurt naturalny
szczypta cukru

Sposób wykonania:

1. Sałatę myjemy i rwiemy na mniejsze części. Odstawiamy, aby odciekła z nadmiaru wody.
2. Gotujemy jajka na twardo. Po ugotowaniu obieramy, kroimy w grubą kostkę.
3. Do sałaty dodajemy jajka.
4. W misce mieszamy sos - trochę jogurtu naturalnego, sól, pieprz, cukier i koperek posiekany. Mieszamy, dodajemy do sałaty i całość delikatnie mieszamy.

Smacznego!!!

1 komentarz:

Dziękuję za odwiedziny i komentarz.
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie, a umieszczę je w Galerii Czytelników!