25 sierpnia 2014

Mrożona papryka na zimę


Trudno nazwać ten wpis przepisem. Chciałam Was tylko zachęcić do mrożenia papryki, szczególnie teraz, kiedy jest dość tania.
Mrożę wszystkie kolory papryki, mieszam je razem lub wkładam do osobnych worków, kroję na mniejszą lub większą kostkę. Świetnie się nadaje papryka do wszelkich gulaszy, sosów, sałatek itp. Należy pamiętać, że przed krojeniem trzeba paprykę dobrze umyć i usunąć gniazda nasienne.Dobrze jest też wysuszyć paprykę papierowym ręcznikiem.
Mrożone warzywa nie tracą zbyt dużo na wartości więc tym bardziej zachęcam do spróbowania zrobienia sobie takich zapasów.

Polecam!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i komentarz.
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie, a umieszczę je w Galerii Czytelników!