15 czerwca 2015

Sos pomidorowy na soku

Nie ma jak dobry sos pomidorowy do gołąbków :)


Składniki:

1 buteleczka soku pomidorowego (330 ml)
1 szklanka zimnej wody
2 łyżki mąki
1 łyżka koncentratu pomidorowego
sól, pieprz
cukier
suszony majeranek

Sposób wykonania:

1. Sok przelać do rondelka, doprowadzić do wrzenia. Dodać trochę soli, pieprzu, majeranku i odrobinę cukru.
2. Mąkę mieszamy z zimną wodą, wlewamy do gotującego się sosu, mieszamy, aż sos zacznie gęstnieć. Dodajemy łyżkę koncentratu pomidorowego i ewentualnie doprawiamy.

Smacznego!!!

3 komentarze:

  1. Masz rację, gołąbki najlepiej smakują z sosem pomidorowym. Robię co prawda inaczej, ale taki sposób też jest dobry. Szybko i można go w każdej chwili zrobić :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Krysiu, ja też mam kilka sprawdzonych sposobów na sos pomidorowy do gołąbków. Ale ten jest zdecydowanie najszybszy :)

      Usuń
  2. Smaczny sosik w pięknym kolorze!

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny i komentarz.
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie, a umieszczę je w Galerii Czytelników!