6 lipca 2017

Sałatka z fasolki szparagowej z jajkiem

Uwielbiam fasolkę szparagową. Rośnie ładnie w moim ogórku, ale jeszcze nie jest na tyle duża, by ją zbierać. Tymczasem zapraszam po przepis na sałatkę, którą robiłam w ubiegłym roku.


Składniki (na jedną porcję):

garść fasolki szparagowej
1 jajko
kilka pomidorów koktajlowych
1 ogórek gruntowy
sól, pieprz
odrobina majonezu

Sposób wykonania:

1. Fasolce odciąć końcówki, ugotować al dente w osolonym wrzątku.
2. Jajko ugotować na twardo, pokroić na ćwiartki.
3. Pomidorki przepołowić, a ogórka pokroić w plasterki.
4. Wszystkie warzywa połączyć ze sobą, nałożyć na talerz, posypać odrobiną soli i świeżo mielonym pieprzem. Zrobić kleksy z majonezu.

Smacznego!!!

3 komentarze:

  1. Bardzo fajna sałatka, jakoś złapałam na nią mega ochotę!

    OdpowiedzUsuń
  2. Szparagówki nie jadam, ale tacie bym taką sałatkę zrobiła :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny i komentarz.
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie, a umieszczę je w Galerii Czytelników!