8 marca 2018

Ryba zapiekana z pomidorami

Dziś zapraszam po przepis na szybką rybę z piekarnika. Robiłam ją tydzień temu na piątkowy obiad. Przyrządza się szybko, pomijając odmrażanie filetów. Polecam Wam serdecznie!


Składniki:

1 filet ryby (u mnie miruna)
2 pomidory
1 ząbek czosnku
1 łyżeczka suszonych pomidorów w płatkach
suszony koperek
sól, pieprz
olej aromatyczny (u mnie czosnkowy)
sok z cytryny

Sposób wykonania:

1. Rybę odmrozić, oprószyć solą, pieprzem oraz skropić sokiem z cytryny.
2. Rybę przełożyć do naczynia żaroodpornego, lekko skropić olejem, posypać płatkami suszonych pomidorów, drobniutko posiekanym ząbkiem czosnku, suszonym koperkiem. Na koniec wyłożyć pokrojone w kostkę pomidory.
3. Całość piec bez przykrycia w piekarniku w 180-190st.C przez 20-25 minut.
4. Podawać wedle uznania - u nas z ryżem :)

Smacznego!!!

2 komentarze:

Dziękuję za odwiedziny i komentarz.
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie, a umieszczę je w Galerii Czytelników!